Factori Cheie 3

Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta

Este o institutie medicala de prestigiu al carei obiectiv este diagnosticarea si tratarea bolilor infectioase. http://www.infectioaseconstanta.ro/


Comisia Nationala de Lupta Anti-SIDA

Comisia Nationala de Lupta Anti-SIDA are ca scop principal prevenirea si combaterea infectiei HIV in Romania. Pe langa acest scop CNLAS si-a propus imbunatatirea accesului pacientilor la terapia specifica HIV/SIDA.
In prezent ne-am propus modernizarea retelei informatice, prin introducerea unui sistem care sa permita comunicare in timp real cu toate Centrele Regionale. Am realizat o aplicatie care ne va permite monitorizarea pacientilor din punct de vedere medical, precum si o estimare a costurilor terapei specifice.


Prof. Univ. Dr. Sorin Rugina

Prof. Univ. Dr. Sorin Rugina si-a dedicat intreaga cariera domeniului bolilor infectioase si a infectiei HIV/SIDA, formandu-se ca specialist la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Bucuresti, urmand ulterior cursuri de specializare in Spania.
Prof. Univ. Dr. Sorin Rugina si-a dedicat activitatile atat practicii medicale cat si cercetarii si invatamantului, creand o scoala in cadrul Universitatii Ovidius Constanta.
Este membru a numeroase societati nationale si internationale, autor a unor tratate de specialitate precum si a numeroase articole in reviste din tara dar si din strainatate.
A fost distins cu numeroase premii si distinctii, cele mai importante fiind: “Premiul de excelenta pentru intrega activitate Medic.ro 2006” si “Ordinul Meritul sanitar in grad de Cavaler obtinut in 2010” pentru contributia deosebita in cercetare si practica medicala.
In domeniul infectiei HIV, impreuna cu colectivul pe care il conduce, si-a indreptat eforturile pentru optimizarea asistentei complexe a acestor pacienti, atat in domeniul clinic cat si psihosocial, creand la nivelul Centrului Regional Constanta un Model de ingrijire.

« Partea 2