Parteneri

Baylor College of Medicine’s International Pediatric AIDS Initiative-Initiativa de lupta impotriva SIDA la copii a Colegiului de Medicina Baylor (BIPAI)


BIPAI a fost infiintat in 1996 pentru prevenirea transmiterii infectiei HIV/SIDA, ingrijirea si tratamentul pacientilor seropozitivi, educarea profesionistilor in domeniul sanatatii si cercetare clinica. In prezent BIPAI dezvolta cel mai amplu program universitar international dedicat imbunatatirii vietii si sanatatii copiilor infectati HIV si familiilor lor.

In Romania BIPAI a renovat o fosta cresa apartinand Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta, care din aprilie 2001 a constituit un model de bune practici pentru ingrijirea si tratamentul copiilor seropozitivi.

In 2004 BIPAI a infiintat Fundatia Baylor Marea Neagra care ofera servicii psihosociale si medicale persoanelor infectate/afectate HIV din regiunea Dobrogei.

BAYLOR COLLEGE OF MEDICINE


Colegiul de Medicina Baylor- Houston, Texas, SUA este o scoala privata de medicina, recunoscuta pentru excelenta in educatie, cercetare, ingrijirea pacientului si servicii in comunitate.

TEXAS CHILDEN'S HOSPITAL


Spitalul de Copii Texas din Houston este unul dintre cele mai bune spitale de copii din SUA – locul 6 in 2008 conform unei analize- cu o vasta activitate internationala de ingrijire, cercetare si educatie, in peste 40 de subspecialitati pediatrice.Este principalul spital pediatric pentru Colegiul de Medicina Baylor.

ABBOTT FUND


Baylor si fondul Abbott prin programul Step Forward au creat un parteneriat pentru a sustine copiii afectati de HIV /SIDA  si familiile lor, in 2001, prin infiintarea Centrului de Copii Romano-American din Constanta. Printr-o abordare comprehensiva a pacientului, cu tratament, ingrijire si suport, consiliere pentru copil si familie, interventii in comunitate, rata mortalitatii a scazut cu peste 90% in Constanta, Romania- epicentrul infectiei HIV pediatrice in Europa Estica.

In prezent Abbott si Abbott Fund- programul Stept Forward sustin Baylor cu mai mult de 12 milioane USD, inclusiv donatii  de medicamente, pentru transformarea vietii copiilor care traiesc cu HIV/SIDA . Abbott Fund sustine si Complexul de locuinte din jud. Constanta, loc. Lazu. Cele doua case  ofera adapost pentru noua tineri seropozitivi care au abilitati de viata indepedenta.

AIDS FOUNDATION HOUSTON


Misiunea Fundatiei AIDS din Houston (AFH) consta in crearea unui impact social pozitiv printr-un management inovativ al infectiei cu HIV/SIDA si a altor boli cornice, prin sponsorizarea unor tabere pentru copii. Din 2001 pana in 2003 AFH a asigurat tabere in Camp Hope, SUA  pentru 25 de copii seropozitivi, abandonati sau orfani, si din 2004 furnizeaza anual fonduri pentru tabere recreative si tematice pentru circa 30 de copii/adolescenti, in diferite locatii din Romania.


PICTURING HOPE


Picturing Hope este o organizatie neguvernamentala care furnizeaza resurse si creaza conditii copiilor aflati la risc (10-18 ani) de a a-si explora sentimentele, de a intari increderea in sine si de a gasi modalitati de exprimare a sperantelor si viselor acestora. In Romania proiectul Picturing Hope isi propune sa realizeze fotografii care sa exprime aspecte variate ale infectiei cu HIV. Acestea reprezinta principala modalitate de legatura cu restul comunitatii prin intermediul expozitiilor de fotografie realizate cu ocazia Zilei Internationale de Lupta impotriva SIDA si a Memorialului Lumanarilor Aprinse. De la inceputul proiectului au fost organizate 6 astfel de expozitii, din echipa proiectului facand parte 15 tineri.

FONDUL GLOBAL DE LUPTA IMPOTRIVA HIV/SIDA


Fondul global asigura oferirea de servicii de educatie pentru sanatate si de consiliere de orientare profesionala tinerilor infectati HIV.

AMERICARES


Americares este o organizatie internationala  care asigura transporturi umanitare in 137 de tari. Din 2001 Americares a  livrat, in cele mai bune conditii,  medicamente antiretrovirale, antibiotice, vitamine si suplimente pentru copii/tineri infectati cu HIV din jud Constanta.

« Partea 1